Doi tipi s-au pornit spre Prut cu câte un colet în spate şi un sac cu o barcă gonflabilă. Ce a urmat// VIDEO

Polițiștii de frontieră de la Lipcani au dejucat o tentativă de trecere ilegală peste frontiera ”verde” a 3000 de pachete cu ţigări, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră din România. În tentativă au fost implicate două persoane, depistate cu sistemul cu termoviziune. Cele două se îndreptau spre râul Prut cu câte un colet voluminos şi un sac în care era o barcă gonflabilă.

Operaţiunea a avut loc pe 11 aprilie, după ce ofițerii de investigații NORD au intrat în posesia unei informații, precum că un grup de persoane urmează să transporte peste frontieră un lot impunător de țigări de contrabandă.

Astfel, în jurul orei 22.00, la o distanță de un km de linia de frontieră, au fost observate cu ajutorul complexului mobil cu termoviziune, două persoane care au ieșit din satul Șireuți și se îndreptau spre râul Prut. Acestea aveau în spate câte un colet voluminos, la fel una din persoane ducea în mână o geantă.

La un moment dat, persoanele dându-și seama că sunt monitorizate, au aruncat coletele și s-au dispersat în diferite direcții, ascunzându-se în fâșia împădurită din proximitate.

La scurt timp, unul din fugari a fost prins și legitimat ca cetățean al R. Moldova de 43 de ani, locuitor al satului Balosnești, r-nul Briceni. Totodată, polițiștii de frontieră au stabilit că în cele două colete erau ambalate șase cutii, însumând o cantitate de 1000 pachete de țigări ”Ritm”, cu acciz național, și 2000 ” Marble” fără acciz.

Nu departe de colete a fostdepistat și sacul în care era aranjată o barcă gonflabilă.
Întreaga cantitate de țigări, valorificată la suma de 28 mii de lei, dar și barca, au fost ridicate și plasate la sediul Direcției regionale NORD.

Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate în activitatea ilicită.

[youtube id=”46_yIErOiPI” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.