Rusia anunţă că va respinge în Consiliul de Securiate al ONU rezoluţia privind Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia va bloca prin veto noul proiect de rezoluţie propus în Consiliul de Securitate al ONU de SUA, Marea Britanie şi Franţa pe tema atacului chimic din Siria, a declarat pentru agenţia Interfax vice-ministrul rus de externe, Ghenadi Gatilov, transmite agenţia EFE. „Proiectul în forma actuală este inacceptabil pentru noi. Vom vota împotrivă dacă partenerii noştri nu dau curs solicitărilor noastre”, a indicat oficialul rus.

Dezbaterea acestui proiect în Consiliul de Securitate al ONU este programată pentru miercuri. Preşedintele Vladimir Putin a cerut o investigaţie internaţională pentru elucidarea atacului chimic care a ucis 87 de persoane pe 4 aprilie în oraşul sirian Khan Shaykhun. De asemenea, liderul de la Kremlin a acuzat SUA şi partenerii acestora că au decis cine este vinovatul, adică regimul de la Damasc, fără să analizeze faptele şi fără să ofere dovezi.

SUA, Marea Britanie şi Franţa au prezentat şi săptămâna trecută un proiect de rezoluţie în Consiliul de Securitate al ONU, dar care a fost de asemenea considerat „inacceptabil” de Rusia, aceasta venind şi ea cu un proiect, la rândul lui respins de statele occidentale, conform Agerpres.

Proiectul propus atunci de SUA, Marea Britanie şi Franţa nici măcar nu a fost supus votului, iar câteva ore mai târziu armata americană a lansat de pe navele staţionate în Mediterana 59 de rachete Tomahawk asupra bazei aeriene din Siria de unde Pentagonul consideră că a fost lansat atacul chimic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...