Neobişnuit! Primarul unui oraș german i-a trimis cancelarului Merkel o factură de 736 200 de euro

Primarul orașului german Freiberg Sven Krueger a trimis o factură de 736 200 de euro cancelarului Angela Merkel pentru costurile pe care le-au avut autoritățile locale legate de refugiați anul trecut, potrivit unui purtător de cuvânt al landului Saxonia din estul țării, relatează DPA.

Freiberg, un oraș cu aproape 42 000 de locuitori, în apropiere de granița cu Cehia, a primit un număr relativ mare de refugiați. Este vorba de integrarea a 1700 de refugiaţi.

Într-un interviu pentru ediția online a săptămânalului Focus, Krueger a declarat: “Cancelarul a promis în mod repetat că nu vor crește taxele și nu vor fi făcute împrumuturi suplimentare pentru a finanța costurile determinate de criza refugiaților, dar că nu va fi impusă totodată nicio povară în plus pentru bugetele autorităților locale”.

Krueger a spus că. în acest moment, trăiesc alături de noi 1.700 de solicitanți de azil și refugiați recunoscuți. Asta înseamnă 4% din totalul locuitorilor, comparativ cu circa 1% la nivelul întregii Germanii.

El a adăugat că, în opinia sa, problema nu sunt în primul rând banii, dar că ar trebui să existe o dezbatere deschisă și onestă privind povara care este pusă pe umerii autorităților locale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.