Plahotniuc își concentrează toate acțiunile pentru adoptarea votului uninominal: Și-a definit un „mandat larg” până la adoptarea legii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Democrat a aprobat propriul Cod de etică şi integritate, astfel încât conducerea partidului, adică oligarhul Vladimir Plahotniuc, să promoveze schimbarea sistemului uninominal și eliminarea imunității parlamentare până la adoptarea legilor în acest sens.

Anunţul a fost făcut de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului.

„Începând de astăzi, PDM are propriul Cod de etică şi integritate. Este o premieră pentru toate partidele politice din Moldova. Consiliul Politic Naţional al PDM a adoptat şi o rezoluţie în care PDM îşi reafirmă voința de reformă a clasei politice din Moldova prin introducerea votului uninominal şi eliminarea imunităţii parlamentare. De acum, conducerea PDM are un mandat larg să promoveze aceste proiecte până la adoptarea lor finală. În baza acestui mandat, vom avea discuții cu partenerii din coaliție privind votul uninominal și eliminarea imunității până la aprobarea acestora”, a anunțat Plahotniuc.

Totodată, Vlad Plahotniuc a menţionat faptul că actualul sistem electoral este unul „depăşit” şi nu mai corespunde „aşteptărilor cetăţenilor”

„Numeroasele sondaje de opinii, dar şi reacţiile de sprijin pe care le primim în mod direct de la cetăţeni fie prin semnături sau alte mijloace ne arată că electoratul doreşte deputaţi aleşi nominal”, a mai spus oligarhul.

De astăzi, PDM are vice-preşedinţi noi, secretar nou, Consiliu executiv și Birou Permanent nou.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...