În semn de protest, pedagogii din țară vor sista activitatea timp de câteva ore

protest sindicate

Pedagogii din circa 2600 de instituții de învățământ din toată țara anunță grevă generală la sfârșit de aprilie. Declarația a fost făcută de către conducerea Federației Sindicale a Educației și Științei (FSEȘ) miercuri, 12 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă. Astfel, în semn de protest, timp de câteva ore, pedagogii își vor sista activitatea.

Recurgem la această acțiune de protest deoarece cerințele pe care le-am înaintat autorităților, în mare parte nu au fost satisfăcute. Guvernanții ne-au promis că vor majora din toamnă salariile pentru cadrele didactice cu doar 5% iar pentru cele non-didactice cu 10%. Considerăm aceste majorări ca fiind mai mult decât insuficiente, deoarece circa 40% din salariații din sistem au un salariu ce depășește puțin suma de 1100 lei”, a specificat liderul Ivanov.

Sindicatul de ramură a început să organizeze diverse acțiuni de protest încă de la începutul lunii ianuarie curent și până la ziua de astăzi nu am obținut ceea ce am solicitat în repetate rânduri. Situația pe care o trăiesc angajații din sistem este mai mult decât gravă și vom continua să ne cerem drepturile până nu vom obține rezultatele dorite”, a accentuat președintele FSEȘ.

Reamintim că, sindicaliștii din educație cer în continuare egalarea salariului pentru I categorie de salarizare a Rețelei Tarifare Unice cu mărimea minimului de existență, începând cu 1 ianuarie 2017; majorarea cu 50 % a salariului de funcție pentru personalul didactic și științifico-didactic, începând cu 1 ianuarie 2017 și recalcularea anuală necondiționată a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadrați în câmpul muncii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente