Autoturism ticsit cu 1500 pachete de ţigări de contrabandă, depistat la Costești

Echipa mixtă de la punctul de trecere Costești a reținut 1500 pachete de ţigări de contrabandă cu timbru de acciză R. Moldova, camuflate în diferite spații ale unui mijloc de transport.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, cazul a avut loc în seara zilei de 11 aprilie, ora 19.20, când pentru efectuarea formalităţilor necesare de ieșire din țară s-a prezentat un cetățean al României de 31 de ani, la volanul unui autoturism de model Audi A6.

În baza unei informații operative, după verificarea documentelor de călătorie, mijlocul de transport a fost supus unui control suplimentar. Ca rezultat, echipa comună de control formată din poliţişti frontieră şi vameși a descoperit 1120 pachete de țigări ”Ritm” și 380 ”Plugarul”, care erau ascunse în portiere și portbagajul mașinii.

Întreaga cantitate de țigări, estimată la 18 mii lei, a fost ridicată, precum și mașina reținută până la elucidarea circumstanțelor.

Cercetările continuă în acest caz pentru documentarea întregii activități infracționale și atragerea la răspundere a persoanelor implicate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.