Actualitate

Statele din grupul G7 recunosc răspunderea Rusiei în conflictul din Ucraina

”Suntem convinși de faptul că criza din Ucraina poate fi rezolvată numai prin canale diplomatice, cu respectarea deplină a principiilor si dreptului internațional și cu sprijinul deplin al independenței, integritatii teritoriale și suveranitatii Ucrainei“ – se spune in declarație.

De asemenea, în Declarația miniștrilor afacerilor externe se menționeaza că G7 recunoaste răspunderea Rusiei în conflictul din Ucraina și subliniaza necesitatea ca acesta să-și îndeplinească obligațiile care îi revin în temeiul acordurilor de la Minsk.

”Încă o dată condamnăm anexarea ilegală a peninsulei Crimeea și confirmam politica noastră de nerecunoaștere a anexării și a continuarii sancțiunilor impotriva celor implicati“, – se arata in declaratie.

În special, G7 remarca necesitatea retragerii trupelor străine si a armamentului din Ucraina, redarea Ucrainei a controlului asupra propriilor frontiere și asigurarea accesul ajutoarelor umanitare la persoanele care au nevoie.

„Amintim că sancțiunile vor fi legate în mod clar de punerea în aplicare integrală de catre Rusia a obligațiilor sale în temeiul acordurilor de la Minsk și de respectarea suveranității Ucrainei“, – au mai spus ministrii. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *