Pregătirile pentru vizita președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, în Moldova sunt în toi. Igor Dodon a creat un grup de lucru în acest sens

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vizita oficială a președintelui turc Recep Tayyip Erdogan în Republica Moldova este tot mai aproape. Astfel, în scopul bunei pregătiri pentru eveniment, președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în Moldova, Hulusi Kilic. Părțile au discutat momentele cheie legate de vizita președintelui Turciei la Chișinău, preconizată pentru perioada 5-6 mai curent.

„Pentru buna organizare a vizitei am dispus crearea unui grup de lucru din componența căruia fac parte responsabili din cadrul Aparatului Președintelui, a Guvernului, precum și din administrația Găgăuziei. În cadrul vizitei președintelui Turciei vor avea loc întrevederi la nivel înalt la Chișinău. Vor fi semnate Acorduri de colaborare în mai multe domenii de interes comun. De asemenea, va fi organizat un forum al oamenilor de afaceri din ambele state. Totodată, președintele Turciei, va vizita regiunea găgăuză, în cadrul căreia va participa la mai multe evenimente”, a menționat șeful statului ca urmare a întrevederii cu diplomatul turc.

Amintim că președintele Igor Dodon a anunțat despre o viitoare vizită a președintelui turc în Republica Moldova a doua zi după alegerea sa în funcție atunci când a fost felicitat telefonic de mai mulți președinți, inclusiv Recep Tayyip Erdogan. Astfel, președintele Turciei urmează să-și onoreze promisiunea de a vizita țara noastră făcută atât fostului președinte moldovean Nicolae Timofti, cât și fostului ministru de Externe Iurie Leancă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...