(foto) Schimbarea la față la Orhei: Cum s-a desfășurat cea mai mare campanie de salubrizare din oraș

varvar
Foto: Primăria Orhei

La 11 aprilie funcționarii primăriei împreună cu mai mulți voluntari și politicieni din cadrul consiliului orășenesc au demarat o acțiune ecologică de curățare a orașului Orhei.

În cadrul campaniei de salubrizare au participat circa 1.000 de orășeni, printre care, voluntari, colaboratori ai întreprinderilor municipale, lucrătorii serviciilor comunale, organizațiilor obștești, angajații întreprinderilor și agenții economici din oraș. Pentru  buna desfășurare a acțiunilor, participanții au fost asigurați cu saci pentru depozitarea gunoiului, mănuși de cauciuc, precum și alte unelte necesare.

În total, au fost utilizate peste 20 de unități de tehnică. Mai mult, până la desfășurarea campanii de salubrizare și înverzire a orașului, pe parcursul câtorva zile, circa 50 de muncitori au efectuat lucrări de plombare și marcaj a drumurilor.

O atenție deosebită a fost acordată salubrizării parcului Ivanos, care a fost renovat și reparat în totalitate anul trecut. Au fost efectuate lucrări de pregătire pentru deschiderea havuzului muzical.

De asemenea, au fost sădiți peste 100 de puieți noi în locul copacilor care s-au uscat sau au fost tăiați din motive de securitate.

Această acțiune fusese anunțată anterior pentru data de 8 aprilie, dar din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile a fost transferată pentru data de 11 aprilie.

Photo Credit: Primăria Orhei

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente