Tinerii cercetători pot participa la Școala de vară „Fizica Nucleară – Știința și Aplicații” organizată la Brașov

brasov-romania_0
Foto: bucuresti.tourneo.ro

Institutul Unificat de Cercetări Nucleare (IUCN, Dubna) organizează, în perioada 26 iulie-4 august 2017, la Brașov, Romania, ediția a VIII-a a Școlii Internaționale de Vară pentru Studenți „Nuclear Physics – Science and Applications” (NUCPHYS-SC&APPL). Școala de vară poate fi de interes deosebit nu doar pentru studenții pasionați de fizică, dar și pentru tinerii cercetători care studiază chimia, știința materialelor, biologia, geologia și alte implicații ale fizicii nucleare în cercetare.

Potrivit unui comunicat de presă, școala de vară NUCPHYS-SC&APPL este organizată periodic de către IUCN în colaborare cu universitățile și centrele științifice din țările membre IUCN. Scopul evenimentului este de a stimula studenții în alegerea carierei științifice prin prezentarea situației la zi și perspectivelor de dezvoltare a aplicațiilor fizicii nucleare în științele vieții și tehnologii, descrierea frontierelor în fizică și a echipamentului experimental disponibil la IUCN.

Prima școală de vară din acest ciclu a avut loc în anul 2001, la Dubna și a fost axată pe metodele fizicii nucleare și a acceleratoarelor în biologie și medicină. Următoarele ediții au fost organizate în colaborare cu Universitatea Adam Mickiewicz din Poznan (2003, 2015), Universitatea Tehnică din Praga, Cehia (2007) și Universitatea Comenius din Bratislava (2009), tematica fiind extinsă pentru a acoperi toate activitățile științifice ale IUCN. În anii 2005 și 2011 Școala de vară a avut loc din nou la Dubna.

În 2017, Școala va fi organizată pentru prima oară în România sub auspiciile Universității Transilvania din Brașov cu suportul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA București.

În calitate de participanți sunt invitați studenți, doctoranzi și tineri cercetători, care activează în diferite domenii conexe tematicii Școlii de vară. Mai multe detalii puteți citi AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente