Alimente care întineresc organismul. Ce să consumi ca să combați îmbătrânirea prematură

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oricine ar vrea să-și păstreze cât mai mult sănătatea și tinerețea. Sunt câteva alimente care ajută să-ți păstrezi tinerețea pentru mai mult timp.

Grâul încolțit este un stimulator extrem de important al activității vitale a organismului, datorită conținutului bogat în complexul de vitamina B și în multe alte vitamine, cât și a diferitelor enzime, necesare pentru reglarea metabolismului. Cura cu grâu încolțit întinerește organismul. Specialiștii indică o rețetă simplă: Într-un vas, se pune un strat de grâu de 1-2 cm, peste care se toarnă apă. Se păstrează apoi la temperatura camerei două-trei zile, până ies germenii verzi. Se clătesc boabele, se macină și se consumă dimineața, pe stomacul gol, dar și seara, sau cu o lingură de miere de albine. Cura nu se urmează mai mult de o lună.

Murele sunt foarte bogate în antocianidine, substanțe antioxidante care combat efectele îmbătrânirii. Încearcă și tu siropul de mure și vei ține ridurile departe. Strivește 5 kg de mure, apoi stoarce-le printr-un tifon. La un litru de zeamă pune un kilogram de zahăr, pune amestecul la foc mic și amestecă să se dizolve zahărul. După ce siropul se leagă, toarnă-l, cât este încă cald, în sticle și astupă-le ermetic. Câteva lingurițe de sirop într-un pahar cu apă vor constitui porția ta zilnică de tinerețe.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...