Secția Alergologie din cadrul Institutului Mamei şi Copilului, renovată din banii României

Copiii din toate raioanele republicii care suferă de diferite forme de alergii vor avea posibilitatea a fi trataţi în secția modernă din cadrul Institutului Mamei și Copilului din Chişinău. Secția a fost renovată și mobilată grație unui suport financiar în valoare de 110.000 de euro (aproximativ 2,3 milioane de lei) oferit de Guvernul României.

Proiectul a presupus reparaţia capitală a tuturor încăperilor: 7 saloane, sală de proceduri, sufragerie, bucătărie, birouri ale colaboratorilor, blocuri sanitare, precum și înlocuirea totală a mobilierului.

Secţia alergologie este destinată efectuării examinărilor şi tratamentului a 20 pacienţi, cu vârsta cuprinsă între o lună și 18 ani. În cadrul secţiei activează doi medici, doctori în medicină, 7 asistente medicale şi 7 infirmiere.

Secţia Alergologie reprezintă baza clinică de pregătire a cadrelor medicale, atât a medicilor, cât şi a asistentelor medicale.

La inaugurarea secției Alergologie, care s-a aflat în reparații în perioda august 2016 – ianuarie 2017, au luat parte ambasadorul României la Chişinău Daniel Ioniță și Liliana Iașan, viceministru al Sănătății.

Secţia alergologie a IMSP Institutul Mamei şi Copilului a fost fondată în anul 1985. Pe parcursul existenţei sale, în secţie au fost trataţi mai mult de 35000 pacienţi cu diferite maladii alergice: astm bronşic, dermatite atopice, urticarii, afecţiuni toxico-alergice.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.