Deputat român: Plahotniuc şi-a înscenat un „asasinat” distrăgând atenţia de la problemele reale ale țării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În timp ce în Republica Moldova se discută pe larg planificarea asasinatului liderului PD, Vladimir Plahotniuc, încătușarea suspecților în acest caz dar și o altă parte a cazului, dacă nu cumva „omorul la comandă” este regizat, deputatul român Matei Dobrovie susține a doua teorie. El consideră că oligarhul Plahotniuc și-a înscenat propriul asasinat pentru a distrage atenția de la adevăratele probleme care macină societatea.

„Potrivit informaţiilor transmise de majoritatea posturilor TV şi publicaţiilor on-line, precum şi instituţiilor importante din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc ar fi fost ţinta unei tentative de asasinat plănuită de mafia din Rusia. Doar că presupuşii criminali au discutat pe stradă detaliile operaţiunii şi au desenat cu degetul pe pământ schema amplasării clădirii în care trebuia să aibă loc asasinatul”, scrie deputatul român pe pagina sa de facebook.

Matei Dobrovie consideră că organele de forță moldovenești, Poliția și Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate şi Cauze Speciale au fost folosite în acest scenariu al asasinatului.

„PD, partidul pe care îl conduce şi finanţează Plahotniuc, încearcă să-şi creeze o legitimitate prin mijloace neortodoxe. Deşi este cotat cu doar 2% în sondaje, PD a reuşit să controleze tot mai mulţi aleşi, ajungând de la 19 deputaţi (în urma alegerilor din 2014) la 40 prin atragerea ultimilor 6 traseişti, astăzi. Problemele reale ale Republicii Moldova sunt corupţia sistemică, furtul miliardului, spălarea banilor mafiei ruse prin băncile şi sistemul judecătoresc din Republica Moldova. Pentru toate acestea, Plahotniuc oferă ca „soluţie” circul mediatic”, a conchis Matei Dobrovie.

Menționăm că forțele de ordine au anunțat despre planificarea unui asasinat a liderului PD, Vladimir Plahotniuc. Ofițerii de investigație au reținut în acest caz opt indivizi. În Ucraina au fost reținuți alți nouă suspecți. Ei ar fi vrut să-l omoare pe Plahotniuc contra sumei de 200 de mii de euro. Astăzi, indivizii au fost plasați în arest pe un termen de 30 de zile. Avocatul lor spune că ei sunt nevinovați. Comanditarii omorului ar fi două persoane cu nume sonore. Procurorii nu anunță, însă, cine sunt. Precizează doar că unul dintre ei locuiește la Moscova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...