Recomandările specialiștilor: 5 reparații pe care le poți face singur la mașina ta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un șofer poate realiza anumite reparații la propria mașină, fără să piardă timp și bani la un service auto. Iată despre ce reparații este vorba:

Schimbarea unor becuri arse

O problemă ușor de remediat la mașini o reprezintă becurile arse. Înlocuirea becurilor este foarte simplă, se desface capacul din spatele farului şi se scoate becul cu atenţie din soclu.

Bujii defecte

În cazul în care mașina nu pornește din prima sau funcționează cu intermitențe, trebuie să schimbi bujiile pentru că ele sunt responsabile cu aprinderea amestecului de carburant.

Este bine de știut că, în cazul în care ai bobine cu alimentare separată, să nu uiți ordinea cilindrilor atunci când le demontezi, spun specialiștii.

Schimbul de ulei

Poți face schimbul de ulei după ce ai parcurs în jur de 10.000-15.000 de kilometri, nu durează mai mult de 30 de minute. Primul pas este desfacerea buşonului de ulei, urmat de desfiletarea buşonul din baia de ulei pentru a nu produce vacuum.

Uleiul uzat va fi lăsat să curgă într-un recipient adecvat şi se va schimba apoi filtrul. La final trebuie să completezi uleiul, aşa cum menţionam anterior.

Alternator defect sau ars

Dacă luminile din bord nu se aprind și mașina nu pornește când pui contactul, atunci alternatorul este ars sau defect. Reparația este simplă, trebuie să slăbești șuruburile de susținere a alternatorului, să desfaci cupla electrică și să îl scoți cu atenție din compartimentul motor.

Radiator fisurat

Dacă ai un radiator fisurat trebuie să îl schimbi imediat, pentru că poate avea consecințe catastrofale, care pot duce la calarea motorului. Poți remedia situația pe termen scurt folosind o soluție care se toarnă în radiator și care închide porii acestuia.

Specialiștii recomandă să repari radiatorul la un service prin sudarea fisurii sau prin achiziționarea unui radiator nou.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...