Pagina oficială a Municipiului Chișinău

22 de persoane au devenit cetăţeni ai Republicii Moldova

   1475

Astăzi, 10 aprilie 2017, 22 de persoane au depus jurământul de cetăţean al Republicii Moldova, în faţa viceprimarului municipiului Chişinău, Nistor Grozavu.

Aceşti sunt originari din Iordania, Ucraina, Armenia, Republica Kongo, Turcia şi Belarus.  

Viceprimarul Nistor Grozavu a menţionat că în condiţiile actuale, obţinerea cetăţeniei R. Moldova este o onoare, aceasta însemnând beneficierea de aceleaşi drepturi ca şi populaţia băştinaşă, inclusiv de dreptul la libera circulaţie în Europa. Dar, totodată, noul statut atrage după sine şi respectarea anumitor reguli - cunoaşterea Constituţiei, respectarea legilor acestui stat, cunoaşterea istoriei şi tradiţiilor poporului nostru, a subliniat viceprimarul de Chişinău.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia R. Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii de stat, a istoriei statului şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială de pe lângă Guvernul R. Moldova examinează dosarul, după care se emite decretul Preşedintelui R. Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa primarului general al municipiului sau a preşedintelui de raion.