(FOTO) Laboratoare moderne de zeci de mii de euro într-o școală profesională din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două laboratoare moderne, dotate cu echipament performant, au fost inaugurate la Școala Profesională din orașul Cupcini, raionul Edineț. În aceste laboratoare vor fi instruiți elevii de la meseriile bucătar și cofetar, care vor putea aplica în practică cunoștințele teoretice, pentru a-și spori competențele și abilitățile profesionale.

Laboratoarele au fost renovate în cadrul proiectului CONSEPT, implementat de Fundația Liechtenstein Development Service (LED) în parteneriat cu Ministerul Educației al Republicii Moldova. Suma totală pentru lucrările de reparație și echipament a constituit în jur de 30.000 de euro.

Pius Frick, reprezentantul oficial al Fundației LED, a menționat că organizația colaborează cu Școala Profesională din Cupcini din anul 2008, în acest răstimp fiind investite sume importante pentru modernizarea instituției.

„Pe lângă reconstrucția școlii și dotarea laboratoarelor, am investit în instruirea continuă a cadrelor didactice, deoarece doar așa putem asigura un proces educațional de calitate”, a menționat acesta.

bucatari4

Asemenea laboratoare performante constituie o realizare importantă nu doar pentru instituția de învățământ, ci pentru întregul sistem de învățământ profesional tehnic, a specificat și viceministrul Educației, Cristina Boaghi.

În cadrul evenimentului a fost organizată și Ziua Ușilor Deschise pentru elevii din gimnaziile și liceele din raion. Aceștia au interacționat cu profesorii și elevii școlii profesionale, au descoperit particularitățile meseriilor studiate aici și au obținut mai multe informații, care le vor ajuta să ia decizii corecte cu privire la viitorul lor profesional.

bucatari2

La Școala Profesională din orașul Cupcini, raionul Edineț, își fac studiile aproape 500 de elevi, dintre care în jur de 200 studiază la meseriile bucătar și cofetar.

În total, instituția pregătește specialiști la șase meserii: bucătar, cofetar, autolăcătuș, tractorist, electrogazosudor-tăietor cu gaze, operator pentru suportul tehnic al calculatoarelor, fiind o instituție strategică pentru pregătirea profesional-tehnică din regiunea de nord a țării.

bucatari5


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...