(FOTO) Manifestație la Stockholm împotriva terorismului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 20.000 de mii de persoane s-au adunat duminică în centrul orașului Stockholm într-o manifestație de respingere a terorismului, la două zile după atacul soldat cu 4 morți și 15 răniți.

Sub lozinca „Manifestație pentru dragoste”, demonstrația organizată pe Facebook de către un blogger de origine iraniană s-a desfășurat în apropierea locului unde vineri un uzbec în vârstă de 39 de ani — simpatizat al islamului radical și căruia i se respinsese cererea de azil în Suedia — a pătruns cu un camion în mulțimea aflată pe o arteră comercială, scrie Agerpres.

man8

„Stockholm este orașul nostru, un oraș de care suntem mândri, unde ne place să trăim. Frica nu va pune stăpânire pe noi, terorismul nu va câștiga niciodată”, a spus adresându-se manifestanților primarul capitalei Suediei, Karin Wanngard. Ea a subliniat că Stockholm va rămâne „un oraș deschis, foarte atașat democrației și toleranței”.

man3

„Nu vom lăsa frica să ne descumpănească în ambiția noastră de a fi cea mai bună țară din lume”, a spus la rândul său Damon Rasti, bloggerul de origine iraniană care a organizat manifestația.

„Nu vom răspunde cu teamă, vom răspunde cu dragoste”, se putea citi pe o pancartă ținută de o femeie care purta vălul islamic.

man4

Venit la această manifestație pentru a-și exprima respingerea față de sentimentul de ură, un cercetător german i-a spus reporterului agenției France Presse, enumerând capitalele europene unde au mai avut loc atacuri teroriste, că ‘indiferent că suntem la Berlin, Bruxelles, Paris sau Stockholm, sentimentul este același în respingerea urii.

„Trebuie să fim solidari cu oamenii, toți suntem sub aceeași umbrelă”, a declarat agenției EFE un pakistanez care trăiește de 32 de ani în Suedia.

La ora locală la care vineri serviciile de urgență au primit primul apel legat de atac, manifestanții au păstrat un minut de reculegere.

man6

Demonstrația s-a încheiat cu un discurs al prezentatorului de televiziune Rickard Sjoberg, care și-a terminat mesajul cu cuvintele rostite odată de liderul afroamerican Martin Luther King: „Ura nu poate înlătura ura; doar iubirea o poate face”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...