Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele din Egipt

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat cele două atentate care au vizat două biserici egiptene de sărbătoarea Floriilor.

Cel puţin 11 persoane au fost ucise în urma unei explozii ce a avut loc în afara bisericii copte Sfântul Marcu din Alexandria, la scurt timp după ce a avut loc un alt atentat într-un alt lăcaş de cult din oraşul egiptean Tanta, în urma căruia cel puţin 25 de oameni au fost ucişi şi alţi zeci răniţi, notează mediafax.ro.

Papa Teodor al II-lea al Alexandriei, şeful Bisericii Copte, se afla la slujbă în interiorul bisericii vizate de explozia din Alexandria, potrivit presei locale, Papa Teodor al II-lea nu a fost rănit.

Minoritatea creştină din Egipt a fost adeseori vizată de atacuri ale militanţilor islamişti în ultimii ani. Explozia pare să fi fost programată pentru a avea un impact major, mulţimile adunându-se pentru a sărbători Floriile.

Papa Francisc, care urmează să viziteze Egiptul în luna aprilie, a condamnat atentatele.

„Mă rog pentru cei care au decedat şi pentru victime. Fie ca Domnul să preschimbe inimile persoanelor ce au văzut teroare, violenţa şi moartea şi chiar inimile celor ce produc şi fac trafic de arme”, a declarat acesta la finalul slujbei de Florii ce a avut loc în faţa a mii de persoane în Piaţa Sfântul Petru din Roma.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...