2 Crizanteme și 10 Bujori. Ce alte nume de flori poartă moldovenii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Numele de flori sunt destul de populare în familiile moldovenilor. Pe lângă cele obișnuite, Lilia ori Florin, mulți, optează, însă, și pentru cele mai puțin ordinare. Datele de la întreprinderea de stat „Registru” arată că zece moldoveni poartă numele de Crizantema iar doi băieți sunt Bujor.

Numele Iasmina capătă popularitate în rândurle ceățenilor Republicii Moldova. 171 de fete poartă acest nume de floare.

Iasmina, este un nume neobișnuit, dar care s-a dovedit, capătă popularitate în țara noastră. Deja 171 de fete poartă acest nume. Și prenumele Narcisa, care vine din limba greacă și reprezintă personajul Narkissos care s-a indragostit de propria-i imagine in oglinda, este rostit în 23 de familii din Moldova. Același prenume masculin (Narcis) îl poartă șase bărbați.

Ofelia au fost numite 15 fete.

Datele arată că numele trandafirului este pe larg folosit de moldoveni atunci când caută numele pentru copiii săi. Astfel, Roza le cheamă pe 439 de fete, trei persoane poartă numele de Rosa iar alte cinci fete sunt numite Rosalia.

Cele mai populare nume de flori rămân a fi, însă, Viorica (15726 persoane), Violeta (4571 persoane) și Lilia (21843 persoane).

Și băieții au nume de floare, cel mai pupular fiind Florin (512 persoane).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...