În Ucraina a crescut inflația până la 15,1 la sută

Sursa foto: jurnalul.ro

În luna martie, inflația în Ucraina, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut a crescut de la 14,2 la sută până la 15,1 la sută, raportează Serviciul de Stat pentru Statistică, anunță Libertatea Cuvântului.

În luna martie, comparativ cu perioada lunii februarie, inflația a crescut cu 1,8 la sută. Creşterea inflaţiei a fost determinată de scumpirea gazelor naturale şi energiei electrice. Astfel de la începutul anului nou, comparativ cu perioada lunii decembrie 2016, prețurile de consum în Ucraina s-au majorat cu 3,9 la sută.

Potrivit Serviciului de Stat de Statistică, de la începutul anului, cel mai mult s-a scumpit apa caldă și căldură – 88,9 la sută, energia electrică – 63,7 la sută și gazele naturale – 42 la sută.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.