Cutremure în Filipine: Mii de locuitori s-au instalat în corturi în afara locuințelor de teama replicilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mii de locuitori dintr-o provincie din Filipine afectată de o serie de cutremure produse într-o scurtă succesiune au campat în afara locuințelor lor de teamă că vor urma mai multe replici.

Două persoane au fost rănite în cutremure ale căror epicentre au fost situate în orașele Mabini și San Luis din provincia Batangas, la sud de Manila, potrivit guvernatorului provinciei, Hermilando Mandanas, citat de Agerpres.

Nu s-au înregistrat morți, ci doar două persoane au fost rănite și multe propietăți au fost deteriorate, a spus Mandanas.

Mai mult de 2.000 de locuitori și-au părăsit casele în Mabini, în timp ce alte 3.000 de persoane au fost evacuate în adăposturi temporare în orașul Batangas, a precizat biroul regional de apărare civilă.

„Mulți locuitori și-au petrecut noaptea în afara caselor lor, iar alții au rămas în piață”, a declarat primarul orașului Mabini, Noel Luistro, într-un interviu la radio, făcând apel pentru corturi și alte tipuri de asistență.

„Toată lumea este traumatizată pentru că este prima dată în ultimii 100 de ani când orașul nostru a fost zdruncinat de cutremure puternice”, a adăugat el.

Cutremurele de sâmbătă au declanșat întreruperi de energie și alunecări de teren și au provocat prăbușirea unor părți din mai multe case și clădiri.

„Încă ne confruntăm cu replici puternice”, a spus Mandanas.

Patru cutremure au zguduit sâmbătă Mabini și San Luis, într-o scurtă succesiune, dintre care cel mai puternic a avut magnitudinea 6, a anunțat Institutul de Vulcanologie din Filipine.

Filipine este situată pe „Inelul de foc” din Pacific, unde se produc aproximativ 90% din cutremurele din lume.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...