43% dintre francezi nu știu pe cine vor vota la alegerile prezidențiale

43% dintre francezi încă nu știu pe cine vor vota la alegerile prezidențiale din Franța, care urmează să aibă loc în doar două săptămâni. Cauza ar fi dezamagirea față de oferta electorală – 11 candidați care râvnesc fotoliul de președinte și fiecare pătat de scandaluri, transmite TVR România.

Favoritul, Emmanuel Macron, independent, e acuzat de legături oneroase cu mediul de afaceri. A lucrat ani întregi la o instituție financiară a familiei Rothschild înainte de a fi ministru de Finanțe, apoi a aprobat niște contracte cu semne de întrebare.

Marine Le Pen e antieuropeană, dar nu ezită să bage adânc mâna în buzunarul Bruxelles-ului, plătindu-și colaboratori în campanie ca și cum i-ar fi angajat la Parlamentul European.

Jean-Luc Melencon, reprezentant al stângii, e la fel de antieuropean.

Francois Fillon, de centru-dreapta, e fragilizat de un scandal privind deturnare de fonduri publice și angajări fictive ale membrilor familiei sale.

Dezbaterea dintre cei 11 candidați de săptămâna aceasta nu a adus nicio clarificare. Sondajul făcut imediat după genericul de final arată la fel: Macron și Le Pen intră în turul al doilea, centristul va câștiga în final. Procentul indecișilor a rămas același. Și poate răsturna orice situație.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.