Focul haric va fi adus la Chişinău și în acest an

O delegaţie a Mitropoliei Moldovei, condusă de ÎPS Vladimir, va aduce lumina sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim la Chișinău.

Mitropolitul Vladimir a declarat pentru presă că din delegație fac parte zece persoane, printre care și președintele țării, Igor Dodon. Fața bisericească a menționat că focul haric va fi adus cu o cursă regulată, Chișinău – Tel-Aviv, iar toate cheltuielile vor fi suportate de Mitropolie, transmite IPN.

„Mi-aș dori foarte mult să merg, chiar am planificat, împreună cu soția să mergem la Ierusalim, dar vedem, pentru că agenda s-ar putea schimba”, a declarat șeful statului pentru presă.

Sâmbătă seara, în ajun de Paşti, Focul Haric va fi adus la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din capitală. Lumina sfântă va fi împărţită preoţilor şi credincioşilor, care o vor răspândi în întreagă ţara. În acest an, Paştile este sărbătorit pe 16 aprilie.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.