17 mii de dolari pentru a sta pe pat: Iată ce trebuie să faci ca să primești acești bani în doar două luni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Intitutute for Space Medicine and Physiology din Toulouse, Franţa, doreşte să angajeze 24 de bărbaţi, activi fizic, nefumători cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani cu un indice de masă între 22 de 27.

Institutul doreşte să angajeze 24 de persoane care vor să petreacă 60 de zile în pat, conform IFL Science. Pentru serviciu, persoanele vor fi plătite cu 17.000 de dolari, potrivit Descoperă.

În cele 60 de zile, participanţii trebuie să aibă măcar un umăr lipit de pat pe tot parcursul studiului. Jumătate dintre subiecţi vor fi hrăniţi cu anumite medicamente specifice în fiecare zi, care i-ar putea ajuta să contracareze efectele de imponderabilitate ale corpului, inclusiv antiinflamatoare şi antioxidanţi.

Cercetătorii doresc să afle care sunt efectele unei perioade îndelungate petrecute în imponderabilitate asupra oamenilor, petrecerea unei perioade îndelungate în pat ar putea induce unele dintre efectele călătoriei în spaţiu. În plus aceştia vor testa cât de fezabil este mâncatul, mersul la toaletă, curăţatul şi exerciţiile în timp ce subiecţii se află în pat.

„Ideea studiului este de a reproduce imponderabilitatea de pe Staţia Spaţială Internaţională”, afirmă Dr. Arnaud Beck, coordonatorul studiului.

După finalizarea studiului, indivizii vor petrece două săptămâni într-o clinică de recuperare, unde va fi studiat modul în care experimentul le-a afectat corpul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...