Curtea de Apel Chişinău a respins suspendarea Decretului lui Dodon. Băsescu, din nou fără cetăţenie

Curtea de Apel Chişinău a decis, vineri, să claseze decizia Judecătoriei Chişinău de a suspenda temporar Decretul prin care Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească fostului preşedinte Traian Băsescu. Decizia emisă de Curtea de Apel a fost publicată de avocatul Maxim Lebedinschi, consilierul juridic al lui Dodon.

“Se admite recursul declarat de către reprezentantul lui Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova, Maxim Lebedinschi. Se casează încheirea Judecătoriei Chişinău din 20 martie 2017, prin care a fost admisă cererea avocatului Andrei Bivol în interesele lui Băsescu Traian cu privire la aplicarea măsurilor de asigurare a acţiunii intentate lui Igor Dodon, Preşedintele Republicii Moldova, cu privire la anularea Decretului Preşedintelui Republicii Moldova nr. 16 – VIII din 03 ianuarie 2017 privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova şi s-a suspendat executarea Decretului privind retragerea cetăţeniei până la examinarea cauzei în fond”, potrivit Deciziei Curţii de Apel Chişinău.

Pe 3 ianuarie președintele Igor Dodon a semnat decretul privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova fostului președinte român Traian Băsescu.

„Anterior, în calitate de deputat al Parlamentului Republicii Moldova, am spus că cetăţenia i-a fost acordată dlui Băsescu în mod ilegal. Traian Băsescu a îndemnat în repetate rânduri la lichidarea statalității Republicii Moldova prin anexare la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcţiei de preşedinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldovenească şi existenţa poporului moldovenesc”, a argumentat atunci Igor Dodo.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.