MAEIE verifică dacă printre persoanele afectate la Stockholm sunt cetăţeni moldoveni

A view of the street scene after people were killed when a truck crashed into a department store Ahlens, in central Stockholm
Foto: REUTERS

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc pe 7 aprilie, în oraşul Stockholm, Regatul Suediei, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi mai multe persoane rănite.

Reprezentanţii misiunii diplomatice a Republicii Moldova la Stockholm au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se aflau cetăţeni moldoveni. Ministerul îşi exprimă solidaritatea cu autorităţile Suediei, regretul profund pentru pierderile de vieţi omeneşti şi compasiunea faţă de familiile îndurerate.

Cel puțin trei persoane persoane au murit și alte câteva au fost rănite vineri, 7 aprilie, după ce un camion a intrat în mulțimea de pe o arteră comercială și apoi s-a izbit în vitrina unui magazin în centrul capitalei Suediei, Stockholm. Premierul Stefan Löfven a spus că țara sa „a fost atacată” și că totul indică faptul că este vorba de un „act de terorism”, transmite Reuters, citat de Agerpres. Poliția suedeză a anunțat că nu l-a arestat încă pe șoferul camionului, dar a difuzat imagini de la camere de supraveghere cu bărbatul pe care îl caută.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente