Directorul adjunct al CNA visează la o primărie cu cât mai multe servicii electronice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 100 de milioane de lei pe an ne costă estimativ năravul unor funcționari publici din municipiul Chișinău de a pune la murat solicitările cetățenilor pentru a-i determina să dea mita, este concluzia unui studiu realizat de Expert-Grup.

Potrivit directoarei adjuncte a Centrului Naţional Anticorupţie de la Chișinău, Cristina Țărnă, transparența ar fi un remediu pentru combaterea corupției.

„Transparenţa este o modalitate de a lumina colţurile întunecoase unde nu o să se mai poată ascunde corupţia. Au fost aduse mai multe exemple cu listele spaţiilor care pot fi date în locaţiune sau cele care deja au fost date, sau lista bunurilor care sunt pasibile pentru privatizare. Nimeni nu ştie unde sunt aceste liste. Doar încercând să afle aceste informaţii, omul deja multiplică nişte acte de corupţie întrebându-l pe X sau pe Y această informație care de fapt este de interes public”, menționează Cristina Țărnă în cadrul unui interviu, realizat de Europa Liberă.

Citește și: (STUDIU) Peste 100 de milioane de lei anual ne costă corupția din municipiul Chișinău

Aceasta consideră că transparența ar putea exclude eficient acel mecanism de multiplicare a actelor de corupție.

Totodată, experta CNA este de părerea că tehnologiile informaționale ar simplifica la maxim serviciile pe care le poate oferi Primăria fără a fi necesitatea de a apela un funcționar din cadrul acesteia.

Astfel, „o primărie care prestează cât mai multe servicii electronice” este visul directoarei adjuncte a CNA, Cristina Țărnă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...