Ministerul de Interne al Ucrainei anunță despre dejucarea unei tentative de omor asupra lui Vlad Plahotniuc

Ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Arsen Avakov, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că forțele de ordine de la Kiev, împreună cu cele de la Chișinău, au dejucat o tentativă de omor asupra fostului vicepreședinte al Parlamentului din Moldova, Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat.

Arsen Avakov a declarat că operațiunea comună a forțelor de ordine din Ucraina și Moldova a avut loc la ora 14.00.

”În cadrul operațiunii simultane a fost preîntâmpinată tentativa de ucidere la comandă a fostului vicespeaker moldovean, Vladimir Plahotniuc”, a declarat Avakov.

Şeful Poliției Naționale din Ucraina, Serghei Kneazeva comunicat că operaţiunea a avut loc după ce a parvenit o informaţie despre pregătirea asasinării lui Vlad Plahotniuc.

“Au fost reținuți toți actorii acestei grupări criminale de la executant până la cel care a comandat. Au fost ridicate arme și sume bănești la Chișinău, iar în kiev au fost reținuți organizatorii crimei”, a menţionat Serghei Kneazev.

Acesta a mai spus că operaţiunea s-a desfăşurat în comun cu Poliţia de Frontieră şi Procuratura Generală a Ucrainei, întrucât ţine de aplicarea misiunilor internaţionale.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.