Cea mai mare campanie de sprijinire a bătrânilor. Află cum poți dona un prânz cald

Mâine, 8 aprilie, Misiunea Socială Diaconia desfășoară campania națională „Masa Bucuriei”. În 100 de magazine din întreaga țară va avea loc, al optulea an consecutiv, colecta de produse alimentare pentru susținerea persoanelor vârstnice și celor din familii social-vulnerabile.

Toate donațiile acumulate vor fi transformate în prânzuri zilnice și pachete alimentare distribuite beneficiarilor de la cinci cantine sociale dezvoltate de Diaconia și partenerii campaniei.

Organizată tradițional în Sâmbăta Floriilor, campania de Paști „Masa Bucuriei” este cel mai mare proiect național de sprijinire a oamenilor nevoiași și are drept scop cultivarea solidarității, milosteniei, şi iubirii de aproapele. Campania va avea loc concomitent, de la ora 10:00 la 21:00 în 100 de magazine din 20 de localități: Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț, Căușeni, Cantemir, Ungheni, Ștefan-Vodă, Strășeni, Călărași, Soroca, Hâncești, Dondușeni,  Ialoveni şi altele.  Lista tuturor magazinelor implicate în campanie poate fi găsită accesând  pagina web a campaniei –www.masabucuriei.diaconia.md

În această zi, cei peste 800 de tineri voluntari îi vor informa și îndemna pe oameni ca, în preajma Sărbătorilor de Paşti, în afară de produsele achiziţionate pentru familie, să doneze produse pentru susţinerea celor în dificultate.

Cumpărătorii sunt îndemnați să doneze produse alimentare cu un termen de valabilitate mai mare, deoarece acestea urmează să fie utilizate, pe parcursul întregului an, în prepararea prânzurilor distribuite la cantinele sociale.

În ziua campaniei, în supermarketuri are loc doar colecta de produse alimentare, nu și de resurse financiare. Toți cei care vor să susțină campania prin donații financiare o pot face online.

Cu 15 lei putem oferi zilnic un prânz cald pentru cei care acesta înseamnă încă o zi din viață.

Cum puteți realiza o donație financiară și alte detalii despre metodele de implicare în campanie puteți găsi AICI.

În cadrul campaniei de anul trecut au fost adunate 32 de tone de produse alimentare. Acestea au ajuns la beneficiari sub formă de 1630 de pachete cu produse alimentare distribuite în preajma sărbătorilor creștine, iar zilnic 300 de bătrâni au primit un prânz gratuit asigurat în cadrul celor  cinci cantine ale organizațiilor implicate în campanie.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.