Y-PEER invită tinerii să participe la prima ediție de cercetare socială privind necesitatea educației sexuale

1533845_971626766225059_3368015813124285117_n

Dacă ești tânăr, îți place să analizezi problemele din țara noastră și să propui soluții, atunci alătură-te echipei de tineri cercetători, Y-PEER Moldova. Studenții selectați, vor participa la o cercetare socială, în cadrul căreia vor înțelege ce reprezintă educația sexuală și care este impactul educației sexuale pentru societate. Tinerii vor fi capabili să analizeze problemele de educație sexuală din țară și să propună soluții.

Etapele cercetării sociale

# I-a etapă: Învățare
Perioada: 18 – 20 aprilie 2017;
Descriere: Tinerii vor beneficia de un curs de instruire timp de trei zile, cu toate cheltuielile acoperite. La instruire participanții vor învăța mai multe despre educația sexuală și starea lucrurilor din Moldova, privind educația sexuală a tinerilor.

# A II-a etapă: Studiu în teritoriu

Perioada: aprilie – mai 2017;
Descriere: Participanții care vor absolvi cu succes prima etapă, vor avea posibilitatea să intervieveze alți tineri din diferite localități ale țării și să facă o cercetare amplă privind educația sexuală în Moldova. Ei vor lucra în echipe câte doi membri.

# A III-a etapă: Elaborarea lucrărilor de analiză
Perioada: mai – iunie 2017;
Descriere: Tinerii vor avea ocazia să vorbească cu experți în domeniu, să participe la ședințe de lucru și să formuleze concluziile cercetării individuale. Participanții vor afla cum educația sexuală poate influența economia, sănătatea și nivelul de educație a societății.

# A IV-a etapă: Prezentarea lucrărilor
Perioada: iunie 2017;
Descriere: Cele mai bune lucrări vor fi selectate pentru prezentarea finală, care va avea loc în cadrul unui eveniment deschis, cu participarea tinerilor, profesorilor și factorilor de decizie de nivel local și național, din diferite localități ale țării. Autorii celor mai bune lucrări vor fi premiați.

#A V-a etapă: Prezentarea în format scris
Perioada: iulie 2017;
Descriere: Tinerii vor prezenta textul final al cercetărilor. Cele mai bune lucrări vor fi compilate într-un document comun, care va fi prezentat Guvernului Republicii Moldova.

Toți cei interesați pot completa formularul pentru a se înscrie la atelierul de lucru, până la data de 14 aprilie 2017.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente