Actualitate

Candidaţii pentru funcţia de başcan le-au spus ambasadorilor din UE că îşi doresc investiţii europene în regiune

Diplomaţii au aflat despre iniţiativele de dezvoltare a regiunii şi au menţionat că sunt gata să realizeze proiecte comune cu viitorul guvernator.

Discuţiile au vizat problemele economice şi culturale din regiune.

"Am venit cu un mesaj important de susţinere a tuturor regiunilor ţării, inclusiv a Găgăuziei. Dezvoltarea regiunii este o iniţiativă care se înscrie în priorităţile şi valorile comunităţii europene", a menționat şeful delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola.

"Am observat o convergenţă între intenţiile Uniunii Europene referitoare la Republica Moldova în general şi Găgăuzia, în special, pe de o parte, şi programele electorale şi intenţiile administrative ale acestor candidaţi. Cei mai mulţi dintre candidaţi s-au referit la problemele sociale, economice şi la chestiunile culturale", a declarat ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca.

Candidaţii pentru funcţia de başcan au spus că îşi doresc investiţii europene în regiune.

"Uniunea Europeană este un spaţiu civilizat. Am vrea să preluăm şi noi unele valori ale acestei comunităţi. Am propus ca procesul de descentralizare a puterii să aibă loc mai rapid, pentru a putea contribui la dezvoltarea economică a regiunii", a spus candidatul pentru funcţia de başcan, Ilia Anastasov.

"Noi suntem pregătiţi să colaborăm pentru beneficiul locuitorilor regiunii. Le-am propus ambasadorilor elaborarea unui program special privind includerea Găgăuziei într-un proiect unic de dezvoltare şi finanţare directă din Uniunea Europeană", a spus un alt candidat pentru funcția de bașcan, Serghei Buzadji.

Pentru fotoliul de guvernator al autonomiei luptă 11 candidaţi. Alegerile se vor desfășura în data de 22 martie.

Bașcanul Găgăuziei este ales pentru un termen de patru ani și poate deţine cel mult două mandate consecutiv.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *