Pericol alarmant de rujeolă în toată Europa: Specialiștii din Chișinău recomandă vaccinurile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rujeola continuă să se extindă în ţările cu acoperirea vaccinală mai redusă de 95%. Vaccinarea rămâne a fi cel mai eficient remediu pentru prevenirea dezvoltării unor maladii grave, inclusiv a rujeolei, atenționează specialiștii Centrului de Sănătate Publică Chișinău.

Pe parcursul a două luni ale anului 2017, în municipiu, au fost vaccinaţi numai 1 632 de copii (66,8%) dintre cei 2 477 de copii care necesitau a fi vaccinaţi cu prima doză a vaccinului rujeolic.

Conform datelor, în România, anume copiii nevaccinaţi, cu vârsta de până la un an şi între 1-4 ani (1 547 de copii), au avut de suferit cel mai mult din cauza rujeolei.

De la începutul anului curent până la 30 martie, în România, au fost înregistrate 3 911 cazuri de rujeolă. Totodată, au fost înregistrate şi 17 decese.

La 28 martie curent, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atenţionat despre agravarea situaţiei prin rujeolă în mai multe ţări din Europa.

În luna ianuarie 2017, s-au înregistrat 559 cazuri, inclusiv 474 de cazuri în 7 ţări, precum ar fi România, Franţa, Germania, Polonia, Suedia, Ucraina, în Italia s-au înregistrat de 3 ori mai multe cazuri de rujeolă, comparativ cu datele statistice ale altor ani.

Specialiștii CSP atenționează din nou populaţia municipiului Chişinău despre existenţa riscului apariţiei îmbolnăvirilor cu rujeolă, în caz de import al maladiei din România sau din alte ţări europene, unde fenomenul a luat proporţii considerabile, menționând că vaccinarea rămâne a fi cel mai eficient remediu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...