(doc) Ministerul Educației vrea să lichideze Școala Profesională din orașul Ocnița

DSCF8104
Foto: edit.ocn.md

Ministerul Educației a venit cu un proiect de Hotărâre de Guvern prin care dorește lichidarea Școlii Profesionale din or. Ocnița. În nota informativă a proiectului Ministerul spune că hotărârea a fost elaborată cu scopul de a promova și asigura formarea profesională de calitate în instituțiile de învățământ profesional tehnic.

În nota informativă se mai spune că echipamentul tehnic de specialitate pentru instruirea elevilor este învechi iar o parte defect. Din acest motiv instituția nu are posibilitatea de a presta servicii educaționale de calitate și de formare profesională.

De asemenea, se menționează că din cele 11 cadre didactice – 9 sunt de vârstă pensionară, iar trei activează prin cumul. Totodată, în argumentarea acestei decizii ministerul se axează pe constatările Comisiei de Evaluare din septembrie 2016 și situația curentă în școală care arată că deși numărul profesorilor și a elevilor este în descreștere suma pentru cheltuielile curente a rămas practic aceeași.

În prezent în Școala Profesională din or. Ocnița sunt instruiți 85 de elevi, deși capacitatea școlii este de 420 de locuri.

Proiectul hotărârii de Guvern este plasat pe site-ul particip.gov.md pentru consultări publice. Data limită pentru comentarii este 19 aprilie 2017.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente