Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Amenajarea şi gestionarea Parcului „Valea Morilor”

   1655

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a convocat astăzi o şedinţă de lucru privind amenajarea şi întreţinerea Parcului „Valea Morilor". În mod special, au fost abordate chestiunile tehnice privind stadiul lucrărilor de construcţie a scărilor din parc, intrarea din str. Alexe Mateevici, din zona Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, dar şi lucrările de întreţinere, salubrizare şi amenajare a parcului necesare a fi executate pe parcursul anului curent.

Specialiştii din cadrul serviciilor municipale l-au informat pe primarul general despre măsurile ce urmează a fi îndeplinite pentru a întreţine şi gestiona eficient parcul, având în vedere că în ultima perioadă a crescut considerabil numărul vizitatorilor. Pentru a menţine starea lucrurilor, Dorin Chirtoacă a dat indicaţiile de rigoare serviciilor de resort, Preturii de sector, ÎM „Lumteh" şi ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi" să asigure zilnic salubrizarea, curăţarea şi funcţionarea sistemului de iluminat public şi întreţinerea mobilierului urban din parc.

De asemenea, primarul de Chişinău a inspectat şantierul deschis acum câteva săptămâni în Parcul „Valea Morilor". Este vorba de reconstrucţia scărilor care asigură accesul vizitatorilor spre Lacul „Valea Morilor", intrarea din str. Alexe Mateevici, din zona Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Lucrările de reconstrucţie a scărilor sunt finanţate din bugetul municipal.