Încă o explozie putea să aibă loc în metroul din Sankt-Petersburg: Unde a fost găsită bomba

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Albert Sibirsky, un angajat al metroului din Sankt-Petersburg, a declarat miercuri că aproximativ 200 de oameni ar fi putut fi afectaţi de o explozie la staţia de metrou Ploşcead Vosstaniya, aflată în centrul oraşului, dacă bomba nu ar fi fost descoperită şi dezamorsată, relatează agenţia Tass.

„În timp ce inspectam staţia, am găsit un obiect suspect şi am raportat imediat. Se afla la punctul de transfer dintre două linii de metrou, zonă în care se află mereu foarte mulţi oameni, între 150 şi 200 de călători”, a declarat Albert Sibirsky.

Anterior, Comisia de Investigaţii din Rusia a anunţat că dispozitivul explozibil dezamorsat era plasat în interiorul unui stingător de incendii, iar declanşarea urma să se facă prin intermediul unui telefon mobil. Bomba ar fi conţinut un kilogram de TNT.

O explozie considerată atac terorist a avut loc luni după-amiază la metroul din Sankt Petersburg, la bordul unui tren care circula între staţiile Sennaia Ploşcead şi Institutul Tehnologic.

Potrivit ultimului bilanţ, 14 persoane au murit, iar alte 49 au fost rănite în atentatul comis cel mai probabil de către un sinucigaş, în persoana lui Akbarjon Djalilov, un islamist rus de origine kîrgîză care ar avea legături cu insurgenţii din Siria.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...