Din Million Dollar Lawyer în Fugar de Milioane: Valerian Mânzat a fugit din sala de judecată

manzat
Foto: PC: Vasile

Valerian Mânzat a fugit din sala de judecată, în timp ce judecătorii deliberau sentința Curții de Apel prin care este condamnat la 9 ani de închisoare cu executare.

UPDATE: Valerian Mânzat se află acasă, informația a fost confirmată de către avocatul acestuia, Gheorghe Amihalachioaie.

Potrivit președintelui Curții de Apel, Ion Pleșca, acesta ar fi fugit din sala de judecată, împreună cu câțiva complici condamnați în același dosar, scrie realitatea.md

Actualmente, poliția este pe urmele avocatului.

În luna mai 2015, Valerian Mânzat a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare prin hotărârea Judecătoriei Râșcani. Dosarul în care a fost condamnat ține de înscenarea unui accident rutier, în urma căruia avocatul urma să încaseze peste trei sute de mii de lei de la o companie de asigurări.

Pe data de 2 februarie 2017, acesta a fost reținut de procurorii anticorupție și ofițerii CNA într-un alt dosar, însă recent a fost eliberat din arest la domiciliu, având doar interdicția de a părăsi țara. Potrivit procurorilor, Valerian Mînzat și-a recunoscut parțial vina în acest dosar, restituind o parte de bani din cei 20.000 de euro primiți de la o femeie pentru a soluţiona o problemă legată de urgentarea transferării soţului acesteia dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă în unul din Republica Moldova, problemă pe care nu a reușit să o rezolve.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente