Cererea Moldovei cu privire la statutul de țară observator al Uniunii Eurasiatice va fi examinată săptămâna viitoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cererea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu privire la obținerea de către țara noastră a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) va fi examinată în cadrul ședinței Consiliului suprem al acesteia din 14 aprilie, care va avea loc la Bișkek. Decizia a fost loată în cadrul ședinței Consiliului Comisiei Uniunii Economice Eurasiatice de astăzi.

„În așa mod, deja săptămâna viitoare Republica Moldova ar putea primi statutul de observator în cadrul UEE”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Acesta spune că susține consecvent interesele agenților noștri economici și luptă pentru revenirea producției moldovenești pe piețele de desfacere tradiționale. „Poziția noastră rămâne neschimbată: Moldova trebuie să fie deschisă penru toate direcțiile. Noi trebuie să prietenim cu toți partenerii noștri atât din Vest, cât și din Est”, mai scrie șeful statului în mesajul său.

Independent.md amintește că Memorandumul de cooperare între Comisia Economică Euroasiatică şi Republica Moldova a fost semnat luni, la Chișinău, între președintele Igor Dodon şi preşedintele Colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sarkisyan. Documentul a fost semnat în cadrul forumului internaţional „Uniunea Economică Euroasiatică – Republica Moldova” ce a avut loc pe 3 aprilie, la Chişinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...