(AUDIO) Primarul de Fălești, înregistrat secret în timp ce dezvăluie „metodele PD” prin care a fost impus să părăsească „Partidul Nostru”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul orașului Fălești, Vladimir Rusu, care a anunțat recent că părăsește rândurile „Partidului Nostru”, alături de alți foști membri de partid, recunoaște că a fost impus, prin șantaj, să facă acest lucru. Potrivit lui, de acest lucru s-au ocupat mai mulți reprezentanți locali ai Partidului Democrat, dar și un oarecare Oleg de la Chișinău. Cel puțin asta reiese din declarațiile acestuia făcute în cadrul unei discuții cu foștii colegi din Fălești, înregistrată în secret și dată publicității pe pagina de Facebook al liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

Astfel, în înregistrare Vladimir Rusu spune că a început a fi vizitat de reprezentanții partidului de guvernare imediat după ce Renato Usatîi i-a cerut prin Skype să-și dea demisia. „Am fost apăsat, am fost maltratat. De când Renat m-a mântuit pe Skype atunci. De-atunci eu sunt presat”, recunoaște Rusu.

„Mi-au venit în casă cu mașina, m-au luat în mașină. Domn primar, așa și așa, iaca de ce am venit… N-ai să poți face nimic… Mata ia seama că ai copii, ai nepoți. Și nu știu ce să fac, să trec la Partidul Democrat”, mai spune primarul de la Fălești în înregistrarea audio.

Vladimir Rusu nu și-a putut aminti numele persoanei care ca venit de la Chișinău pentru a-l convinge să părăsească „Partidul Nostru”, spunând doar că este vorba despre un oarecare Oleg care i-a spus că o să aibă probleme, în cazul în care nu-și dă acordul. La fel, potrivit lui Rusu, acesta i-a dat asigurări că Renato Usatîi nu se va mai întoarce în Moldova pentru că i-au fost create toate condițiile în acest sens, iar dacă o va face va fi reținut imediat.

Amintim că în martie, câțiva consilieri și primari din raionul Fălești ai „Partidului Nostru”, inclusiv Vladimir Rusu, au semnat o declarație precum că părăsesc formațiunea. În scurt timp, unul dintre aceștia, consilier Gheorghe Stupac din satul Obreja Veche, a distribuit o înregistrare video în care a anunțat că se întoarce în partid și își retrage semnătura de sub declarație.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...