Socialiștii insistă: Referendumul pentru demiterea lui Chirtoacă va avea loc. Primarul vrea să-și asigure „pensie”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Referendumul local privind demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al capitalei va avea loc până la finele acestui an, iar edilul capitalei va fi demis. Asigurările vin din partea consilierilor municipali socialiști, chiar dacă Judecătoria Buiucani a respins demersul lor în acest sens. Până atunci însă, socialiștii cer convocarea de urgență a ședinței Consiliului Municipal Chișinău pentru data de 12 aprilie curent, la care să fie dezbătut și aprobat în lectură finală proiectul bugetului municipal, dar și blocarea proiectului cu parcările și parcajele în capitală.

„În scurt timp, indiferent de decizia instanței de judecată, care este la primul nivel, vom începe colectarea semnăturilor pentru organizarea referendumului și a pune capăt acestei batjocuri”, a declarat președintele fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi.

În context, acesta a menționat că socialiștii solicită organizarea pentru ziua de miercuri, 12 aprilie, a ședinței CMC, cu un singur proiect pe orginea de zi – Bugetul municipiului Chișinău pentru anul 2017, „cu toate anexele, așa cum este necesar”, a precizat Ceban menționând că „bugetul trebuie dezbătut public”, iar cu regret „nu avem ce dezbate pentru că nu este complet”.

„Noi insistăm ca proiectele importante, în special cele sociale, dar și de infrastructură, să fie finalizate cât mai repede. N-ai tu ce întinde reparația grădiniței pe zece ani de zile. Dacă este vorba de Colonița, unde a furat clanul Ghimpu grădinița, Primăria împreună cu consilierii au întors-o înapoi, noi planificăm ca în acest an, și aceasta este solicitarea noastră către alți consilierii, anul acesta să alocăm atâta cât este nevoie – 6,5 milioane, ca de la 1 septembrie copiii în Colonița lui Dorin Chirtoacă și a lui Mihai Ghimpu să poată merge la grădiniță. Grădinița care a fost furată anterior de ei”, a spus Ceban.

Cât ține de proiectul cu parcările în centrul capitalei, potrivit socialiștilor, în acest fel, „Dorin Chirtoacă împreună cu toți Gamrețchi-Stoicev, colegii săi de clasă, vor să-și asigure o pensie pentru următorii 25 de ani, pentru că anul ăsta vor zbura din Primărie”. „Referendumul va fi organizat și vor să-și asigure o pensie pe seama chișinăuienilor pentru urmării 25 de ani înainte. Nu va merge. Cel puțin noi în acest proces nu avem de gând să participăm”. Când vom termina procesul cu „darea în exploatare” a mandatului lui Chirtoacă, cu ulterioara eliberare din funcție, vom pune capăt acestui dezmăț”, a mai spus Ion Ceban.

Potrivit lui, compania care vrea să vină să gestioneze un proiect de miliarde de lei în Chișinău este formată din trei companii, dintre care două din zone offshore, înregistrată cu 4 luni înaintea concursului, încearcă să „bage pe gât” regulamentul prin instanța de judecată, ca să oblige consilierii să voteze. „Ca inclusiv chișinăuienii să plătească pentru parcările din fața blocurilor, agenții economici care au amenajat parcările să plătească pentru automobilele cu care vin la serviciu, copacii defrișați pe Ștefan cel Mare și peste tot sunt tăiați cu un singur scop – să elibereze locul pentru aceste parcări. Da, este nevoie de o strategie, dar nu așa cum ne propune Dorin Chirtoacă și toată gașca sa de hoțomani”, a încheiat președintele fracțiunii PSRM în CMC.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...