Care au fost cele mai abordate teme și probleme la Telefonul Copilului în 2016

telefonul-copilului-550×300

Probleme de comunicare cu semenii, cazuri de violență și neglijare din partea părinților, cadrelor didactice sau a membrilor comunității, probleme emoționale, lipsa de comunicare și sentimentul de singurătate au fost temele abordate de copii la serviciul telefonic gratuit pentru copii „Telefonul copilului”, pe parcursul anului 2016.

Astfel, în această perioadă au fost înregistrate 9.495 de apeluri, dintre care apeluri unice 8.031 şi apeluri repetate 1.464. Circa 1.999 de copii au telefonat la 116 111 pentru a solicita o informaţie cu referire la probleme de comunicare cu semenii săi. În 897 de apeluri copiii au solicitat informaţii despre specificul serviciului, dar şi drepturile lor, iar în 71 de apeluri copiii au raportat situaţii de violenţă şi neglijare.

Vârsta copiilor care au sesizat cazuri de violenţă, neglijare variază de la 9 la 17 ani.

De serviciile „Telefonul Copilului” au beneficiat și persoanele adulte care se informează despre servicii alternative de protecţie, modul de obţinere a ajutorului material, drepturile copilului și obligaţiunile părinţilor în raport cu copiii etc. Au fost înregistrate 470 de apeluri de informare.

Totodată, menționăm că în primul trimestru al anului 2017 au fost înregistrate 1.685 de apeluri, dintre care 1.360 de apeluri unice și 328 de apeluri repetate.

Informaţia recepţionată la Telefonul Copilului privind cazurile suspecte ale copiilor în situaţii de risc este expediată prin intermediul Fişei de sesizare a cazului către autoritatea tutelară locală (primarii de sate, comune şi oraşe) sau autoritatea tutelară teritorială (Direcţiile asistenţă socială şi protecţie a familiei/Direcţia municipală pentru protecţia copilului Chişinău).

Serviciul activează non-stop, apelul este gratuit, confidențial și anonim. Acesta dispune și de mijloace de comunicare pe Internet: Skype: TelefonulcopiluluiMoldova116111 și pagina web: www.telefonulcopilului.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente