Polițiștii, pe urmele braconierilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Se pare că amatori de pescuit nu țin cont de faptul că nu au voie să prindă pește în această perioadă. De la începutul lunii, polițiștii au efectuat 14 razii de contracarare a braconajului şi pescuitului ilicit. Au fost documentate cinci cazuri de încălcare a regulilor de pescuit, fiind ridicate 3 plase de pescuit cu lungimea totală de 59 metri dar și o barcă. Braconierii se vor alege cu amenzi.

Polițiștii au inițiat razii pentru depistarea pescarlor care nesocotesc legile și prind pește în perioada de prohibiție. Oamenii legii anunță că lucrează în comun cu angați ai Ministerului Mediului, Societatea Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova dar şi alte autorităţi.

Oamenii legii organizează întruniri cu proprietarii de bazine acvatice, cu administraţia publică locală şi autorităţile responsabile de protecţia mediului pentru a-i informa despre faptul că pescuitul este interzis iar orice persoană care încalcă legea va fi pedepsită. Funcționarii au fost îndemnați să sune la 902 în caz că descoperă cazuri de pescuit ilegal.

Totodată, ofițerii de sector vor inspecta iazurile iar cei care vor îndrăzni să pescuiască, se pot pomeni fără undițe sau alte unelte.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...