(DOC) Chirtoacă scapă de referendum: Instanța a respins solicitarea socialiștilor privind înregistrarea grupului de inițiativă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Judecătoria Buiucani a respins înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Magistrații și-au motivat decizia prin faptul că cererea socialiștilor este neîntemeiată.

„Se respinge integral cererea depusă de Ceban Ion, Bătrâncea Vlad și Bolea Vasile, persoane interesate: Comisia Electorală Centrală și Primarul General al Municipiului Chișinău, privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor de petrecere a referendumului local privind revocarea din funcție a primarului general al municipilui Chișinău, ca fiind neîntemeiată”, se arată în hotărârea emisă de magistrații de la Buiucani.

Decizia este cu drept de atac și poate fi contestată în termen de 30 de zile la Curtea de Apel Chișinău.

foto

Menționăm că nu este pentru prima dată când socialiștii sunt opriți din drum atunci când încearcă să obțină petrecerea unui referendum privind demiterea primarului general. Și anterior, instanța de judecată a respins solicitarea lor în acest sens. Socialiștii își motivează încercările de a-l demite pe Chirtoacă prin faptul că în oraș s-a format un haos total. Chirtoacă a calificat acuzațiile drept populiste.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...