Direcţia generală pentru administrarea clădirilor Guvernului a plasat în Buletinul Achiziţiilor Publice de astăzi o invitaţie la licitaţie organizată pentru procurarea a două autoturisme. Anunţul este adresat atât persoanelor juridice, cât şi celor fizice. Instituţia intenţionează să cumpere două maşini de acelaşi model şi cam aceiaşi parametri. Honda CRV. Caroserie - Crossover. Tracţiunea 4*4. Capacitatea cilindrică - de la 2,0 până la 2,4. Anul producerii - începând cu 2009. Distanţa parcursă - nu mai mult de 200.000 de kilometri. O singură diferenţă - unul dintre automobile trebuie să aibă obligatoriu cutie de viteze automată.

Pentru cine sunt maşinile de teren, nu am putut afla, deocamdată. În anunţ sunt indicate şi datele de contact ale persoanei responsabile de organizarea licitaţiei. Funcţionara a declarat însă că nu este împuternicită să ofere informaţii presei, chiar dacă este vorba despre o informaţie publică. Funcţionara ne-a recomandat să-l contactăm pe şeful ei.

Directorul instituţiei, Mihail Casapov, a confirmat că a demarat procedura de organizare a licitaţiei. Când i s-au cerut detalii, însă, Casapov, a început să dea înapoi. Mai întâi a sugerat că ar avea nevoie să se convingă de faptul că vorbeşte cu un reporter de la Jurnal TV, ca mai apoi să ceară un demers oficial.

O solicitare oficială de informaţii, la care să ne răspundă în termen de 15 zile, aşa cum prevede legea, ne-au cerut şi responsabilii din cadrul Serviciului de presă al Cabinetului de minştri.

Deocamdată nu se ştie cât este dispusă să ia din bugetul statului Direcţia generală de administrare a clădirilor Guvernului pentru a cumpăra cele două maşini de teren. Pe site-urile de anunţuri, preţul automobilelor de modelul şi parametrii indicaţi începe de la 11 mii de euro. Ofertele pot fi depuse la Guvern începând cu data de 25 aprilie, ora 10:00.