Recomandări de evenimente: Cum îți poți petrece timpul liber miercuri, 5 aprilie

SFV4FTG3QH

A cincea zi a lunii aprilie aduce odată cu soarele și diverse evenimente interesante la care poți merge fie să te informezi, să te distrezi sau să te relaxezi. Iată câteva recomandări.

#1. Târgul de cariere

Ești în căutarea unui job? Pe 5 aprilie are loc a doua zi a Târgului de Cariere unde te așteaptă locuri de muncă, stagii de practică, cursuri, competiții, dar și concursuri. În acest an, la târg vei putea găsi peste 2.000 de locuri de muncă în cele peste 40 de firme și instituții naționale și internaționale prezente la eveniment. Târgul de Cariere are loc la Palatul Național Nicolae Sulac. În a doua zi programul de vizitare e de la ora 10.00 la ora 16.00. Detalii despre cum a fost la prima zi a evenimentului și ce joburi sunt propuse de către angajatori puteți găsi într-un reportaj realizat de diez.md.

 

#2. ITCoffee #103 [Season 2 Episode 3]

Dacă ești pasionat de IT și vrei să-ți începi ziua alături de comunitatea IT-iștilor din Chișinău, vino la IT Coffee, unde ai ocazia să discuți ultimele noutăți din acest domeniu. Evenimentul începe odată cu cafeaua de dimineață, la ora 09:00, și are loc la Robert’s Coffee. Puteți urmări evenimentul și pe Facebook.

 

#3. Pianul călător

La Muzeul Național de Artă are loc un recital de pian oferit de artistul român Horia Mihail. În program: SCHUBERT, BRAHMS, DVORAK, CHOPIN, RAVEL, DEBUSSY. Intrarea se face în baza invitațiilor care pot fi ridicate la casa de bilete a Sălii cu Orgă. Spectacolul începe la ora 18.00. Urmăriți detaliile evenimentului pe pagina de Facebook.

 

#4. Jazz’n Chișinău International Festival

Fanii jazz-ului se vor putea delecta cu muzica lor preferată în cadrul unui nou eveniment cultural – „Jazz’n Chișinău International Festival”, ce se va desfășura în perioada 5-6 aprilie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

În cadrul evenimentului sunt implicate brand-uri de tineri jazz-meni din Germania, Letonia, Italia, Polonia, Senegal și Moldova. Evenimentul este organizat de AO Muzart, iar biletele le puteți găsi la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” sau la numerele de telefon 069 99 08 38 , 022 22 27 34. Evenimentul începe la ora 19:00. Detalii despre artiștii care vor evolua puteți afla dintr-un articol anterior pe #diez.

 

#5. Spectacolul „Căsătoria”

Spectacolul „Căsătoria’’ de N. Gogol în regia lui S. Sambriș este întâmplare incredibilă în două acte. O căsătorie anunţată, o fată de măritat şi mai mulţi pretendenţi care se ceartă pentru mâna fetei, iar cea care trebuie să lămurească situaţia este o peţitoare. O analiză comică despre schimbarea care se produce în viaţa fetelor în momentul măritişului. Încercarea de a-şi găsi „alesul” potrivit naşte disperarea – iată o problemă a fetelor din toate timpurile şi toate locurile. Spectacolul are loc la Teatrul Național „Eugen Ionesco”, începând cu ora 18:00. Întregul program al spectacolelor din această săptămână poate fi vizualizat într-un articol anterior pe #diez.

 

#6. IQuiz-254 четвёртая рейтинговая игра 22 сезона

Dacă dorești să ai parte de o seară de miercuri creativă și interesantă, ești invitat împreună cu prietenii tăi să participi la o nouă ediție IQuiz, care va avea loc la berăria Draft (lângă ASEM), începând cu ora 20:00. Află detalii despre cum poți participa pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

#7. Proiecție: „Omul merge după soare”

Proiecția are loc la Apartamentul Deschis și este un omagiu regizorului Mihail Kalik (1927-2017), care s-a stins din viață vinerea trecută, pe 31 martie. „Dacă mergi după soare, ajungi acolo de unde te-ai pornit”, spune unul din prietenii lui Sandu, un copil în Chișinăul de la începutul anilor 50. Băiatul decide să urmeze soarele ca să vadă dacă e adevărat. În lunga sa plimbare prin oraș, Sandu întâlnește mai mulți oameni, fiecare cu istoria sa de viață: un vânzător de bilete de loterie; un savant de la „Institutul Soarelui”; un tânăr cu lupă; câțiva bărbați, proaspăt deveniți tătici care așteaptă sub balcoanele maternității; o fată cu baloane multicolore care se grăbește la o întâlnire și mulți alții. Dacă te-a intrigat subiectul, vino la proiecție începând cu ora 20:00. Afli detalii aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente