Moldova, lăudată de OSCE. Țara are practici bune de prevenire a traficului de copii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova a fost menționată de OSCE la capitolul cele mai bune practici de prevenire privind traficul de copii. S-a întâmplat în cadrul celei de-a 17-a sesiune privind combaterea traficului de persoane cu tematica „Traficul de copii și metode de protecție a copiilor traficați”, ce se desfășoară în orașul Viena, Austria.

Evenimentul este organizat anual de Secretariatul General al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa. În cadrul sesiunii, participă toate țările membre ale OSCE.

„Scopul întrunirii îl constituie consolidarea eforturilor internaționale în abordarea celor mai complexe forme ale traficului de ființe umane și traficului de copii printr-un schimb de bune practici.
În cadrul sesiunii, participanții prezintă rapoarte și studii pentru elaborarea strategiilor de combatere a traficului de persoane și metode de protejare a copiilor”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției.

IGP nu a prezentat, totuși, date privind numărul de cazuri de trafic de copii au fost prevenite pe perioada anului trecut.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...