Parlamentul ungar a adoptat legea anti-Soros: Universitatea miliardarului va fi închisă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul premierului maghiar Viktor Orban, care deține majoritatea în Parlamentul de la Budapesta, a adoptat legea ce ar putea duce la închiderea universității de top fondate de George Soros, în ciuda criticilor venite din toată lumea.

Parlamentul ungar a votat marți controversata lege care ar putea conduce la închiderea Universității Central Europene (Central European University – CEU), creată în anul 1991 de miliardarul George Soros, relatează agențiile AFP și EFE.

Actul normativ a fost adoptat printr-o procedură accelerată și a primit 128 de voturi pentru și 38 împotrivă.

Legea prevede în special nerecunoașterea diplomelor emise de instituții de învățământ străine care nu au corespondent și în țările de origine ale respectivelor instituții.

Acest act normativ a fost conceput special cu dedicație împotriva CEU și mai prevede că pentru autorizarea funcționării unei universități străine este necesar un acord între Ungaria și statul de origine al respectivei instituții de învățământ, în cazul CEU fiind vorba de SUA, unde însă învățământul ține de competența fiecărui stat federal.

Premierul ungar Viktor Orban a lansat o ofensivă împotriva miliardarului american de origine ungară George Soros, pe care-l acuză că se amestecă în politica internă a Ungariei prin intermediul ONG-urilor finanțate de el.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...