Ședința de judecată în dosarul „Cimpoieș” a fost amânată. Avocații au solicitat recuzarea judecătorului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ședința de judecată în dosarul ce-l vizează pe primarul de Basarabeasca, Valentin Cimpoieș, a fost amânată pentru ziua de mâine. Avocații au cerut revocarea măsurii preventive. Procurorul a lipsit în momentul în care se discutau puncte importante din dosar, spun avocații. Aceștia au cerut recuzarea judecătorului pe motiv că ar fi în cârdășie cu acuzatorul de stat.

„Ne-am prezentat la ora 11.30. Procurorul nu era prezent. Instanța ne-a informat că procurorul Bacalâm a trimis solicitare de examinare a cauzei în fond. Am aflat că această scrisoare nu a parvenit prin Cancelarie. Am cerut să ne fie explicat cum a venit scrisoarea. Pese un timp a venit procurorul și a explicat că a dat scrisoarea grefierii personal. Nu este legal. Instanța a solicitat procurorului să meargă în Cancelarie ca să legalizeze actul. Noi am cerut recuzarea judecătoarei Costiuc pentru că toate aceste acțiuni au trezit dubii”, a declarat Anatol Istrate, avocatul lui Valentin Cimpoieș.

La etapa de examinare a cererii de recuzare procurorul, iarăși, a dispărut. Deși avocatul a solicitat ca ședința să continue în lipsa acuzatorului, magistrații au amânat-o pentru mâine, la ora 10.

„Domnul Cimpoieș nici nu cunoaște că azi are ședință. Procurorul trebuia să asigure prezența lui. Lipsa procurorului și a lui Cimpoieș ne dă indicii că se știa despre faptul că nu va avea loc ședința”, a declarat Istrate.

Procurorul Lilian Bacalâm, în gestiunea căruia se află dosarul, a spus că este ocupat și ne-a sugerat să revenim cu un apel mai târziu.

Primarul orașului Basarabeasca, Valentin Cimpoieș a fost reținut și plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. El este acuzat de faptul că nu a curmat hărțuirea unei minore de către tatăl său. Mai multe voci afirmă că dosarul este unul fabricat la comandă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...