Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dosarul controversat al primarului de…

Dosarul controversat al primarului de Basarabeasca, trimis în judecată

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță că a expediat în instanța de judecată, pentru examinarea în fond, cauza penală de acuzare a primarului de Basarabeasca, Valentin Cimpoeș Vladimir.

La 31 martie 2017, de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a fost finisată urmărirea penală și expediată în instanța de judecată, pentru examinarea în fond, cauza penală de acuzare a cetățeanului Valentin Cimpoeș Vladimir de comiterea infracțiunii privind neglijența în serviciu soldate cu urmări grave. Potrivit procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Cimpoeș Valentin Vladimir, exercitând funcţia de primar al or. Basarabeasca, deţinând statutul şi exercitînd mandatul alesului local, fiind și autoritate tutelară locală, a manifestat neglijență în serviciu, îndeplinindu-și necorespunzător obligaţiile funcționale ca rezultat al unei atitudini neglijente și neconştiincioase faţă de ele, fapt care în consecință au provocat urmări grave.
Și anume, pe parcursul anului 2015 – septembrie 2016 din cauza neglijenței în serviciu s-a ajuns la traficul unui copil din orașul Basarabeasca de către tatăl său, la aplicarea violenţei, abandon, fuga de acasă, explotarea sexuală comercială și necomercială privarea ilegală de libertate, abuz sexual comis de către mai multe persoane mature.
Valen­tin Cim­po­eş, pri­ma­rul ora­şu­lui Basa­ra­beas­ca, a fost anu­nţat că figu­rea­ză într-un dosar penal, a fost reţi­nut pen­tru 72 de ore, după care, tot în acea zi, a pri­mit man­dat de arest pen­tru 30 de zile, fiind învi­nu­it de pro­cu­ro­ri de „negli­jenţă cri­mi­na­lă în ser­vi­ciu” după ce nu ar fi luat ati­tu­di­ne în cazul unei mino­re forţa­te de tatăl său să pres­te­ze ser­vi­cii sexu­a­le. Dosa­rul pe nume­le pri­ma­ru­lui de Basa­ra­beas­ca, a pro­vo­cat îngri­jo­ra­rea altor pri­ma­ri şi a ONG-urilor din dome­niu. „Dacă mer­gi pe linia asta, poţi ares­ta ori­ce pri­mar”, comen­tea­ză Vio­rel Fur­dui, direc­to­rul exe­cu­tiv al Con­gre­su­lui Auto­ri­tă­ţi­lor Loca­le din R. Mol­do­va.