Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Proiectul „Copiii învață să protejeze…

Proiectul „Copiii învață să protejeze animalele” continuă în școlile din Chișinău

Proiectul „Copiii învață să protejeze animalele”, inițiat de fundația VIER PFOTEN în baza unui parteneriat cu Direcția Generală Educație Tineret și Sport din cadrul Ministerului Moldovean al Educației și cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret, continuă în perioada 25 mai – 1 iunie cu lecții demonstrative în școli.

Astfel, echipa VIER PFOTEN, împreună cu Mulan, Țuca și Tibi, cei trei foști câini maidanezi deveniți „terapeuți” vizitează peste 600 de copii din opt școli din Chișinău.

În cadrul acestor demonstrații, copiii învață ce înseamnă să aibă alături un foarte bun prieten patruped. De asemenea, echipa VIER PFOTEN va fi prezentă pe 31 mai la festivalul dedicat zilei copilului din parcul Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Prin proiectul VIER PFOTEN, copiii învăță să lucreze în echipă, să comunice între ei, să capete diverse deprinderi, să se documenteze și, cel mai important, să dezvolte sentimente de atașament, grijă, compasiune și responsabilitate față de animale. Suntem pentru a doua oară în Chișinau, de acestă dată pentru a ne întâlni cu copiii. Îi invităm să îi cunoască pe Tuca, Mulan și Tibi, cei 3 foști maidanezi care le vor demostra că și un câine fără stăpân poate atinge aceleași performanțe ca un câine de rasă și poate fi cel mai bun prieten al omului”, a declarat Veronica Tulpan, director programe naționale VIER PFOTEN.

VIER PFOTEN este o organizație internațională pentru protecția animalelor cu sediul central la Viena, Austria. Fondată în 1988, de Helmut Dungler, organizația luptă pentru a îmbunătăți legislația și condițiile de viață ale animalelor, prin campanii și proiecte pe termen lung.

Sursa foto: Andreea Balaurea