În preajma sărbătorilor pascale Jurnal TV a dat start campaniei "Dăruiește lumină, învie speranța"! Ieri ați aflat povestea Ludmilei, o femeie invalidă care crește singură trei copii. Astăzi vă spunem despre drama unei familii din Grătieşti. La doar 5 luni după ce a născut primul copil, Angela a aflat că băiețelul ei suferă de tetrapareză spastică. Toate intervențiile pe care le-a suferit micuțul până acum au fost zadarnice, acum însă o clinică din afara țării îi oferă șansa la o viață normală. Familia are însă nevoie de 20.000 de dolari.

Pentru Vlăduț, fiecare început de o zi e o rugă în fața icoanei de a mai primi o șansă la viață. De dimineaţă, împreună cu bunica, se roagă pentru sănătatea lui şi a celorlalți copii bolnavi.

Acum, familia Cauș privește la cer, în așteptarea unei minuni. E singurul lucru care-i mai poate ține cumpătați.

Vlăduț s-a născut prematur, la doar 34 de săptămâni. Nimic nu prevestea pe atunci tragedia ce urma să aibă loc. La 5 luni a fost diagnosticat cu tetrapareză spastică. Mama băiatului a trăit un șoc și a trecut printr-o perioadă în care nu putea să accepte că pruncul ei era grav bolnav.

Vlăduţ este singurul copil în familia Cauș. La 3 ani, în loc să fie pe terenul de joacă alături de alți copii, micuțul urma sute de tratamente ce urmau să-l pună pe picioare. Rezultatele însă se lasă și acum așteptate.

Copilul mai suferă de paralezie cerebrală infantilă, un diagnostic asupra căruia trebuie procedat de urgență. Acum, mai puțin de două luni îl despart de Vlăduț de salvare. Pentru a se face bine, trebuie supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din afara țării.

Suma de care are nevoie familia Cauș pentru operaţia copilului lor se ridică la 20 de mii de dolari, bani pe care părinții ar reuși să-i strângă poate doar în ani de zile.

Timpul este acum însă crucial pentru Vlăduț.

În cadrul campaniei pascale "Dăruieşte lumină, învie speranţa", Jurnal TV este alături de familia Cauș. Împreună cu dumneavoastră, telespectatorii cu suflet mare, am putea da o șansa la viață unui înger care are nevoie de ajutor mai mult decât oricând și unor părinți aflați în pragul disperării. Cei care doresc să ajute cu o contribuție o pot face pe contul afișat pe ecran.

Viaţa lui Vlăduţ este în mâinile dumneavoastră! Trimiteţi un SMS la 5062 pentru o donație de doar 20 de lei.